In municipiul Piatra Neamt puteti vizita Curtea Domneasca (complex muzeal continand Muzeul de Arta, Turnul si Biserica lui Stefan cel Mare), Muzeul de Istorie, Muzeul de Stiinte Naturale, Teatrul Tineretului, Casa Memoriala Calistrat Hogas, iar de pe muntele Pietricica si muntele Cozla puteti admira orasul Piatra Neamt in ansamblu.
Cetatea Neamtului, cetate medievala din Moldova, este un alt obiectiv turistic important pe care il puteti vizita in zona Targu Neamt. Ridicata în timpul lui Petru I al Moldovei, cetatea cunoaste cea mai înfloritoare perioada în timpul lui Stefan cel Mare, care o include în sistemul defensiv de cetati ce aveau ca rol apararea Moldovei. Unul din cele mai cunoscute momente de glorie ale Cetatii Neamtului este în anul 1691 când a rezistat în fata atacurilor armatei poloneze conduse de Ioan Sobieski. A fost ulterior abandonata, datorita presiunilor otomanilor.
Judetul Neamt are o bogata mostenire istorica, evidentiata mai ales prin manastiri, cunoscute pe plan international – Agapia, Bistrita, Durau, Pangarati, Sihastria, Varatec, Sihla, Horaita, Secu – adevarate pietre de hotar pentru orice traseu turistic din judet.
Masivul Ceahlau este cel mai semet munte al Moldovei, un obiectiv turistic important al tarii, un loc despre care circula multe legende si povestiri. Punctele cele mai inalte de pe munte sunt Varful Toaca (1904 m) si Ocolasul Mare (1907 m); la altitudinea de 1021 m exista o cascada formata din paraul Rupturi, numita Duruitoarea, ale carei suvoaie cad pe un perete de stanca de la o inaltime de 25 m. De la aceasta cascada si-a luat numele renumita statiune Durau, aflata la poalele masivului. Rezervatia naturala Cheile Bicazului – Hasmas, monument al naturii, cu pereti stancosi de 300-400 m inaltime, reprezinta un adapost pentru viata salbatica si pentru peste 600 specii de plante pe o lungime de 10 km.
Barajul de la Bicaz, inalt de 127 m si lung de 435 m, reprezinta un alt obiectiv turistic important. Constructia lui a fost finalizata in anul 1960. Lacul Izvorul Muntelui, format in urma construirii barajului, este cel mai mare lac artificial din tara, avand o suprafata de 33 km2 si un volum maxim de 1250 miliarde m3 de apa. Fauna lacului este alcatuita din mreana, clean, lostrita, scobar, moioaga, babusca, pastrav indigen, pastrav de lac si pastrav curcubeu, oblet, porcusor, platica. La extrema cea mai indepartata (Poiana Teiului), la coada lacului, cum i se spune, se afla un mare apeduct – un pod care traverseaza lacul. De pe apeductul de la Poaina Teiului se poate zari Stanca Diavolului. Cand apele lacului sunt ridicate, stanca apare ca iesind din lac, o stanca singulara izolata despre care s-au tesut multe legende locale.